Prisen på strøm er steget markant.

Denne artikel er vigtig for husstande med en variabel elprisaftale.

Er du elbilejer, og vidste du, at du med få praktiske indgreb, kan spare tusinder af kroner hvert år? Det handler om at lade bilen på det rette tidspunkt af dagen.

Elprisen er et produkt som meget andet, hvor det hele handler om udbud og efterspørgsel. For familier der gør brug af en variabel elprisaftale, svinger prisen konstant i alle døgnets 24 timer. F.eks. kan en kWt strøm koste helt ned til 0,08 kr. kl. 02 om natten, hvor den samme mængde strøm kan koste 1,25 kr. i eftermiddagstimerne samme dag. Det er ikke kun billigere, men det er også mere klimavenligt.

Det vil sige at man potentielt kan spare 10.000 kr. om året, hvis man f.eks. lader sin elbil med 25 kWt hver nat. Der er derfor mulighed for at spare markante penge i budgetkontoen, hvis man som elbilejer går efter at oplade bilen i tidsrum hvor efterspørgslen ikke er så stor.

Spar penge på opladning af elbil

Selvom du bruger Clever til at oplade din bil, så er der stadig penge at spare, da Clever blot refunderer gennemsnitsprisen på strømmen. Så hvis du lader bilen op i de tidsrum hvor strømmen er billigst, har du stadig mulighed for at spare penge.

Men hvordan ved man så hvornår prisen på strøm er billigst?

På appen True Energy er der oversigter som fortæller brugeren hvornår strømmen er billigst. Man kan gratis koble ens elbil og hjemmeoplader på. På den måde har du mulighed for at planlægge dine fremtidige opladninger.

Download appen her:

Link til appen i iOS: https://apple.co/3z0A7Iw 

Link til appen i Android: https://bit.ly/3NWoXJh

Du kan læse mere om metoden på Bilbasen.

Kurt Nielsen

Kurt Nielsen

Salgsdirektør

Rasmus Jønsson

Rasmus Jønsson

Sælger

Søren Jensen

Søren Jensen

Sælger