Skal din næste bil være elektrisk?

Går du og overvejer om du skal investere i en elbil, men er i tvivl om hvilken type, der er ideel til dit behov? Her kan du læse mere om at køre de gode grunde til at elektrisk.

Når snakken falder på elbiler, vil der pt. typisk være tale om fire forskellige typer: Elbil (ren el), plug-in hybridbil (el og benzin), hybridbil (el og benzin / kan ikke oplades via kabel, men oplader under kørsel) og brintbil (ren el / brændselscelle fremfor batteri).

Hyundai har for øjeblikket fem forskellige elbiler blandt modellerne:

Hyundai IONIQ plug-in hybrid

Hyundai IONIQ electric

Hyundai KONA electric

Hyundai NEXO

Plug-in-hybrid

6 gode grunde til at køre elektrisk

 1. Ingen eller mindre CO2 udledning under kørsel
  El- og brintbiler udleder intet CO2 under kørsel, og hybridbiler udleder mindre CO2 under kørsel end traditionelle benzin- og dieselbiler*.
 2. Billigere vedligehold
  Vedligeholdelse af elbiler er billigere, fordi bilen har færre mekaniske dele, der skal holdes ved lige og udskiftes.
 3. Opladning er billigere end benzin
  Elektricitet er billigere end benzin. Selv de mest økonomiske benzinbiler kan ikke følge med el- og hybridbiler, når det kommer til kørselsomkostninger.
 4. Energi går ikke spildt
  El- og hybridbiler genanvender den energi, der bliver lavet, når man bremser. Det gør en elektrisk bil mere økonomisk ved bykørsel eller ved køkørsel, hvor en traditionel benzin- og dieselbil forbrænder mere.
 5. Hurtig acceleration
  En elbil har ikke gear. Det betyder hurtig acceleration både i fart fx ved overhalinger, men også fra stilstand.
 6. Stille motor
  En elmotor er væsentlig mere stille end en traditionel forbrændingsmotor. Det mærkes, når man sidder i bilen, men også for forbipasserende. Derfor har Hyundai elbiler indbygget en virtuel motorlyd for fodgængere og cyklisterne, når bilen kører under 30 km/t.

* CO2 er blevet udledt i forbindelse med produktionen af bilen