Vinterdæk2020-10-15T13:13:19+02:00

Vinterdæk til bilen

Ny sæson. Nye dæk.

De rigtige dæk er en væsentlig faktor for din sikkerhed, når du kører bil. Dækkene er det eneste, der har direkte kontakt med asfalten, og de er derfor afgørende for bilens styre- og bremseegenskaber. Derfor er det vigtigt, at din bil er klædt rigtigt på til sæsonen.

I den kommende sæson er vejrforholdene ofte ret omskiftelige. Sne. Regn. Slud. Frost. Måske isslag. Vejrforholdene påvirker vejforholdene, og kan dermed udgøre en risiko for, at du mister kontrollen over bilen. Med vinterdæk har du det bedste udgangspunkt for at køre efterår og vinter sikkert i møde.

Vores store udvalg af vinterdæk og fælge kan monteres i sæson. Gør dig selv en tjeneste, og book en tid allerede nu.

Book tid til dækskifte allerede i dag på tlf.: 4824 0434

* Ingen online booking, kun på telefon.

Book en tid på tlf.: 4824 0434


Quick links til tilbehør

Jønssons Auto A/S har et stort originalt tilbehørsprogram til Hyundai. Vores dygtige reservedelsmand Tim Maigaard kender Hyundai til fingerspidserne, og er klar med gode råd til dine vinterdæk eller nye fælge!

… og dét vi ikke har, skaffer vi straks!

 

Gode råd om vinterdæk

En god tommelfingerregel er, at du skal skifte fra sommer- til vinterdæk, når temperaturen når under 7 grader. Ved denne temperatur stivner sommerdækkenes gummi og derved forringes ydeevnen – og dermed din sikkerhed, når du kører. Vinterdæk er fremstillet i gummi, der er særligt velegnet til lave temperaturer, da det bevarer smidigheden og derved sikrer, at du kan styre og bremse optimalt.

Når du skal købe nye vinterdæk – eller kontrollere de dæk, du kørte på sidste vinter – er det en god idé at være opmærksom på følgende:

Sørg for et godt og sikkert dækmønster

Det er vigtigt for din sikkerhed, at der er nok slidbane eller mønsterdybde på dine dæk. Færdselsloven fastslår at dine dæk skal have mindst 1,6 mm mønsterdybde. På vinterdæk er mønsterdybden dog særligt vigtig. Derfor anbefales mindst 4,0 mm mønsterdybde.

Tjek alderen på dækkene

Dæk ældes løbende, og det påvirker naturligt ydeevnen. Derudover udvikles der konstant på teknologien, så det kan være en god idé at holde sig opdateret – både for sikkerheden og brændstoføkonomien.

Montér altid vinterdæk på alle fire hjul

Det er vigtigt, at du skifter til vinterdæk på alle bilens fire hjul. Faktisk er det ulovligt ikke at have den samme type dæk på alle hjul. Monterer du kun vinterdæk på to af bilens hjul, kan der desuden opstå en rigtig farlig situation, da dækkenes gummi agerer forskelligt.

Tænk dig om, når du vælger fælge og dæk

En fælg og en dækstørrelse, der ikke er tilpasset lige netop din bilmodel, kan gøre din bilen mere usikker. Har fælgen og dækket ikke de rigtige specifikationer, kan det påvirke din og din families sikkerhed og faktisk være direkte ulovligt. Derfor er det vigtigt, at du er særligt opmærksom, når du køber nye fælge og dæk. Spørg altid din lokale Hyundai-forhandler til råds, hvis du er i tvivl om dit valg.

Opbevar dine øvrige dæk optimalt

For at sikre at dine øvrige dæk er brugbare til næste sæson, skal de opbevares bedst muligt. Din lokale Hyundai-forhandler hjælper gerne med dækopbevaring – eller giver dig råd og vejledning herom.

Dækskifte_vinterdæk_sommerdæk_Jønssons_Auto

Book en prøvetur