Bliv klar til kør-selv ferien med Jønssons Auto

Bliv klar til kør-selv ferien. Er du en af de heldige, der tager bilen på sommerferie i år? Så husk at sikre dig, at både du, familien og ikke mindst bilen er klar til køreturen.

Når bilen pakkes, og navigationen indstilles til årets feriedestination, tilbagelægges ofte længere afstande på kortere tid, end hvad din bil er vant til. Bilens motor og systemer skal derfor arbejde intensivt, og eventuelt under andre forhold end normalt. Og du og din familie skal tilbringe mange timer i bilen. Måske skal I køre et langt stræk på motorvejen. Eller på snoede bjergveje. Måske endda i kø.

Kør-selv ferien stiller ekstra krav til dig som bilist – og til jer som familie – men vi hjælper jer på rette vej med 10 gode råd til den bedste start på årets kør-selv ferie. Du kan også se et udvalg af ferie artikler, som hjælper dig til at få bilen pakket sikkert – og sørge for, at ungerne er underholdt på bagsædet.

 

10 gode råd fra Jønssons Auto til din Hyundai 🙂

1. Bestil mærkater

Flere lande, som for eksempel Tyskland, Østrig og Schweiz, kræver mærkater for at køre på motorveje eller i bestemte byer. Få et overblik og bestil mærkaterne til din bil hos FDM lige her.

2. Husk dokumenterne

Det er vigtigt, at I medbringer jeres pas og sygesikringsbevis (både det gule og det blå) samt bilens originale registreringsattest. I skal også medbringe det røde forsikringskort (Rødt Kort), der også kan hentes via APP.

3. Pak bilen sikkert og forsvarlig

Brug gerne net eller tagboks til at fastholde din oppakning og sikre dig, at tasker og kufferter ikke er uhensigtsmæssigt placeret. Husk advarselstrekant – og sikkerhedsveste til alle passagerer.

4. Sæt dig ind i reglerne

Kend reglerne for både færdsel og lovpligtigt sikkerhedsudstyr i de lande, du skal køre igennem. Der kan være stor forskel, selv blandt EU-lande. Og hvem gider dele feriebudgettet med en kedelige forseelsesbøde?

5. Tjek køprognosen

Gider du heller ikke bruge første del af ferien på at sidde i kø? Følg med i køprognosen via FDM – og forsøg at styre uden om den værste trængsel på særligt motorvejene. Find køprognosen her.

6. Opdatér bilens GPS

Opdatér din GPS, så I kan indtaste jeres feriedestination uden bekymringer. Husk, at Hyundai-ejere, der har fabriksmonteret navigationsanlæg, har 10 års kortopdateringer af Hyundai MapCareTM med i købet.

7. Slå trafikmeldinger til

Slå trafikmeldinger til på din radio – så får du løbende informationer om kødannelser og eventuelle uheld på din vej. Trafikmeldingerne er typisk mærket med bogstaverne TA eller TP ved din radio.

8. Undgå, at bilen tørster

Tjek bilen, inden I drager afsted på ferie, og påfyld eventuelt manglende sprinklervæske og kølervæske. Det kan samtidig være en rigtig god idé at tjekke, at oliestanden er, som den skal være.

9. Medbring ekstranøglen

Bilens ekstranøgle kan være en vigtig rejsemakker, hvis I skulle være uheldige at miste den primære nøgle. Sørg for, at nøglerne aldrig efterlades i bilen – og husk at opbevare dem to forskellige steder.

10. Husk feriehumøret!

Sidst, men bestemt ikke mindst: Husk feriehumøret! Lad ferien begynde allerede i bilen. I kunne for eksempel tælle, hvor mange biler med Hyundai-logo I møder på vejen til jeres ferie destinationer.

Læs mere på Hyundai.dk  – her kan du se de sæsontilbud vi har til din Hyundai

Kontakt vores salgsafdeling
JØNSSONS AUTO A/S:
Krakasvej 5
3400 Hillerød
Tlf: 4824 0434
info@jauto.dk

Kilde: Hyundai Danmark 12-07-2018.

Om Hyundai
Hyundai Motor Company blev grundlagt i 1967 og i 1992 blev Hyundai introduceret til det danske marked. Hyundai er ikke bare et brand, der er vokset markant i danskernes bevidsthed og hjerter de seneste år. Det er også et brand med store ambitioner om at køre forrest, hvad innovation og nytænkning angår. Sammen med søstermærket Kia er koncernen verdens fjerdestørste bilproducent, og Hyundai er i dag verdens femtestærkeste bil-brand og 38. stærkeste brand alt i alt. Hyundai satser stort på Europa og har derfor etableret et designcenter i Tyskland under ledelse af Peter Schreyer, som også er kendt for hans medvirken til designet af en række anerkendte mærker fra Tyskland. I dag har flere end 100.000 danskere valgt at køre i en Hyundai.
2018-07-12T11:25:19+02:00juli 12th, 2018|Uncategorized @da|0 Comments